Krämig och enkel citroncheesecake.
Den här goda cheescaken med smak av citron passar perfekt när du är sugen på något sött men ändå fräscht och syrligt.
Toppa gärna med en citronskiva, myntablad eller lite bär.
Gör såhär:
1. Börja med bottnen: Smula sönder digestivekexen med händerna över en bunke. Smält smöret och häll det över kexsmulorna. Blanda ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i en rund form, cirka 22 centimeter i diameter, helst en form med avtagbar kant.
2. Fyllningen: Blötlägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Låt ligga och dra i 5–7 minuter. Under tiden, vispa grädden till ett halvhårt skum.
3. Rör ihop äggulor, färskost, lemon curd och florsocker till en jämn smet.4.
4. Pressa citronen och häll saften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Lägg gelatinbladen i citronsaften och värm upp på medelvärme. Rör om tills gelatinbladen är helt smälta.
5. Blanda citronsaften med färskostsmeten och rör därefter i den vispade grädden. Blanda försiktigt, men se till att det blir en jämn och fin smet.
6. Häll smeten över kexbottnen i formen. Täck formen med plastfolien och ställ in i frysen, minst 2 timmar. Ta ut formen 15–20 minuter före servering.