Hej på er!
Jag önskar baka en en cheesecake eller något liknande till min pappa på hans födelsedag och jag undrar därmed om ni möjligen har något lämpligt förslag på vad jag kan baka till honom? Jag skulle helst vilja baka en form av cheesecake eller eventuellt kanske en chokladpudding men jag har aldrig gjort det tidigare och vet inte vilket recept jag ska följa och välja? Är det väldigt svårt och hur lång tid uppskattas det ta att baka någon av de två alternativen?

Tack för ert vänliga svar på min frågor.


Hej och tack för din fråga.
Din far kommer verkligen bli uppvaktad och jag är säker på att han kommer uppskatta att du lägger ner tid och energi på att baka en kaka åt honom.

Vad som är svårt eller lätt beror till stor del på vilken tidigare vana du har av att jobba i köket och av att baka. Men rent allmänt kan man säga att själva grundreceptet på en lyckad cheesecake är ganska enkelt att lyckas med om man har en matberedare/mixer och följer receptet noga. Det går sedan bra att smaksätta eller servera med kakan med bär eller glass om man önskar. Kakan tar ungefär 45 minuter i ungen och att röra samman smeten och göra bottnen går ganska snabbt.

Det vi kallar en mer klassisk fryst cheesecake är har lite högra svårighetsgrad. Detta då äggen ska delas och man behöver hålla reda på flera skålar på en och samma gång. En hemmalagad chokladpudding tror jag är ungefär lika svårt att baka som en enklare cheesecake.

Ta dig tiden och läs igenom receptet ordentligt först så är jag säker på att det kommer gå vägen för dig, Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen att höra av dig till oss!